Saturday, November 25, 2006

Herba...Di rumah kami...


Ahaa...takde apapun sebenarnya..aku baru pandai nak upload image serentak untuk 1 posting. Hahahahahha...sebelum ni tak fokus sangat sebab malas. Ni pokok pegaga, ada orang panggil pegaga air, ada panggil pegaga siam sebab kalau pegaga kampung daunnya kerinting sikitkan. Senang membiak pokok ni. Dah penuh dah laman belakang rumah dengan pokok ni. Tak larat dah nak makan buat ulam. Sapa nak, bulelah datang amik ye... hihihihii

Ni plak pokok misai kucing. Bila berbunga, sangat cantik dan menyegarkan pandangan. Pokok ni pun ada kat umah kami.


Ni plak pokok sambung nyawa, ada gak yang panggil kecam akar. Buat ulam memang sedap dan sangat cepat membiak. Daunannya menghijau dan sungguh fresh. Makan ngan sambal belacan memang sodap..hihihi

p/s: gambo ni sume aku kidnap kat website orang, digital camera kami tak berfungsi. Hihihi

pp/s: SUME POKOK YANG ADA DI RUMAH KAMI ADALAH DI BAWAH JAGAAN SUAMIKU YANG SANGAT RAJIN MENJAGANYA. TERIMA KASIH SUAMIKU CAYANG. Hihihihi.


3 comments:

aku on Saturday, November 25, 2006 at 3:35:00 PM GMT+8 said...

hehhe tiga tiga ada kat umah kan...hmm ulam ulaman ni memang sedap..sedap ke? kena cara masak sedap lah..hehhee

epel ulam gak ke? hahahhhahahha

fireflies on Saturday, November 25, 2006 at 4:18:00 PM GMT+8 said...

hahahaha. tgk gambo pegaga tu macam sebijk kata umah korang, mula mula tu ingat snap gammbo tusendiri heheh rupanya cilok gambo orang punya huhuhu.... uwa rasa cam menyesal lak tak amik pegaga tu tempohari...

Pakteh on Monday, December 4, 2006 at 6:35:00 PM GMT+8 said...

Misai kucing ni, kata org boleh buat ubat darah tinggi betul ke? Kalau betul bagaimana caranya supaya jadi ubat?

 

Catatan Suka Duka Gembira Derita Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino