Thursday, February 08, 2007

Bunga-bungaan...Flowers..zahratun...


Aku memang minat sangat tengok pokok and bunga-bungaan...sumenya ada keistimewaan yang tersendiri.. As usual..venue di umah kak Awwa....halamannya luas..banyak pokok..tenang dan nyaman je...macam-macam pokok ada...ni antara yang sempat aku amik gambonya...

Aku start ngan ubi ni laa...penat kak lia tarik kuar ..hhihih

mawar putih...tp sbb panas sgt, mcm tertunduk malu plak sekuntum ni...

tatau namanya...saja je amik sbb cantik....

Actually ni aku amik tak terang...ada bunga purple..very tiny miny bunganya...bunga liar je..tp aku suke...


keembung..sembunyi balik daunan..chewahhhhh

Ni bunga pokok ulam raja..nyum2 sodappp...daunnya..bukan bunganya... :p
Bunga kertas...ala2 ada bakat senilah tu...kuang kuang kuang...

Yang atas ni namanya genggam fatimah..banyak khasiatnya kata kak awwa....

atas ni aku tatau pokok menda...cantik...so aku hentam jelah...hihihi


Though its only lalang..cantik gak bunganya...so soft..so nice...

3 comments:

Red Mummy on Sunday, February 11, 2007 at 7:10:00 PM GMT+8 said...

akak plan nak tanam segala jadah bunga pe2 lah taun ni. tp sirman yg handle

ko pandai kan?

nnt akak tanya ko hapa2 ko jgn x tau jwb ok

ady said...

lalang pun jadik??? :p kemaruk giler akak aku sorang nih.

JalakLenteng on Thursday, February 15, 2007 at 1:41:00 AM GMT+8 said...

cantik gila bunga mawar putih tuh..

 

Catatan Suka Duka Gembira Derita Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino