Tuesday, January 30, 2007

Pokok...Tumbuhan...Bunga...



Hobby baru aku rasanya amik gambo greenies. Ni lansdcape umah kakak aku kat KB. Nampak mcm semak tapi bila berada di kawasan ni aku rasa mcm best je. Tulah kesan positif oksigen yang Allah dah tetapkan manusia kena inhale then exhale karbon dioksida utk pokok plak gunakan utk buat makanan. MasyaAllah...Ni Amir Harith..anak bongsu kakakku. Dia cucu terakhir yang arwah atuk sempat jumpa before he passed away. Masa arwah meninggal, mak di KB sebab kakak baru 2 minggu lebih bersalin..Al Fatihah untuk almarhum ayahandaku.
Bola kecik atas rumput tu belongs to Amir Harith. Aku heran napa dia tak pandai main bola lagi..ooOoOoo...upanya dia baru 14 months. Jalan dah pandai..lari pun ok...cakap pun sket2 dah mula...gigi dah penuh...

Bunga kembang pagi@bunga pagar..penuh kat depan umah..bukan umah kakak aku..umah jiran dia..hahahhahaha
More bunga ni..cantikkan...dia mcm dok berjemaah kat atas pokok tu..so nice...

Hahahaha...ni masakan ulam ala kampung yang students aku bawak aku gi makan masa kat KB. Memang kena dgn selera aku...nyum nyum...

Pokok ni aku tatau apa namanya..tingginya sama dengan tinggi aku. 158 cm.

Bunga raya ni sangat unik. Kelopaknya tu ala-ala jala...so nice...takleh nak zoom lagi sbb aku dok kat seberang parit dari pokok ni. Nak mintak masuk umah..segan plak...hahahaha..kan aku amik gambo ni kat umah jiran kakak aku... hahahahah

3 comments:

fireflies on Tuesday, January 30, 2007 at 4:29:00 PM GMT+8 said...

banyak nya pokok hihi.. besarr nya umah kakak... boleh main bola ni..

kujie on Tuesday, January 30, 2007 at 6:21:00 PM GMT+8 said...

walaupun sy suka pic pokok ijau² tu...tp sy lebih tersuka pic yg dlm mangkok ade sudu tu...teruja!

epelijau on Tuesday, January 30, 2007 at 8:12:00 PM GMT+8 said...

hihihi...pokok memang banyak..umah kat KB...sama rege ngan umah teres 2 tingkat kat shah alam.

hihihi...saja je letak gambo yg ada sudu tu..hikhikhik

 

Catatan Suka Duka Gembira Derita Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino