Wednesday, January 31, 2007

GATAL...


Dah 2 hari aku takleh nak masak
Sebabnya air kat paip dapur takde
Mula-mula bukak ade
Pastu terus takde...

Aku nak call syabas aku lupa
Balik siap-siap dah beli makan malam kami berdua
Lagipun sibuk bangat sampai takde semangat nak tengok api dapo menyala
Abe plak tak kisah mana tu yang aku jadi lagi mengada...


Hari ni aku dah gelisah
Almaklumlah...dah 2 hari aku nak masak air pun takleh dah
Apa plak kisahnya kalau dok tadah air dari bilik air tak sudah
Sampailah abe terjerit panggil...ayang!! air tangki abis dah...

Erkk.
Kalut terus le aku jadinya
Mengekas aku cari bil bulan sebelumnya
Buat panggilan ke pusat panggilan nak mengadu nasib kami di kawasan perdana

Ehh...tapi puan...takde plak orang buat aduan dari sana
Ehh...ye ke?

Iye...puan...dalam rekod kami memang takde..
Iye ke??

Puan ada tanya jiran sebelah umah?
hahahah...aku gelak dalam hati..mana aku tahu no tipon jiran sebelah..
Manjang dia lari kalau nampak aku dan abe..kami ni ada muka pecah umah?
Hahahah...

Kami amik jugaklah report puan...
Kami akan hubungi jika ada sebarang kerosakan ye puan...

Letak telefon, aku tipon jiran sebrang kanan dan sebrang sini
Ade je air ni kak epel...tapi kami confirm kejap lagi..kata yang sebrang sini..
Ade je air ni kak epel...confirm pula yang sebrang kanan sepenuh hati..
Errkk...cemana plak ni?

Cuba abe tengok meter air kat luar tu
Jap lagi ek..abe nak solat dulu
Aku pun ok saja menunggu
Habis solat abe pun terus meluru

Krreeekkkkkkk...kreeekkk...
Ermmm...
SAPALAH YANG GATAL TANGAN PUSING MAIN WATER TAP DEPAN UMAH TU?????


4 comments:

kujie on Thursday, February 1, 2007 at 9:47:00 PM GMT+8 said...

huhuhu..... busyuk arr...:p

bile alami masalah..kena bertenang, jgn terus bertendang!:p

epelijau on Thursday, February 1, 2007 at 10:41:00 PM GMT+8 said...

mekasih..mekasih..atas nasihat...hihihi

Red Mummy on Friday, February 2, 2007 at 12:18:00 AM GMT+8 said...

penah gak jadi kat akak

tp akak tunggu sirman balik baru check. takut ini taktik2 orang nak pecah umah.

dia tutup air so that kita kuor masa tu dia terjah kita

hati2 ye epel lenkali

epelijau on Saturday, February 3, 2007 at 9:59:00 AM GMT+8 said...

ahaa...tak terpk pun kak..btol gakkan..tengkiu...

 

Catatan Suka Duka Gembira Derita Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino