Tuesday, January 30, 2007

Emas...Perak...yang dapat GANGSA...


Last week ada pertandingan rekacipta kat sini...
Aku masuk secara suka-suka...
Sebabnya..bukan produk yang boleh dilihat yang aku hantar..
Tapi hantar educational design..utk students' training program...
Hakim datang bertiga...
Hakim pertama..jenuh explain..mujur dia faham...
Hakim kedua...lebih jenuh lagi...tapi dia tak faham...
Hakim ketiga..tak yah jenuh2 pun...cepat je dia faham..
Results annouced..dapat bronze...Ermmm...
Best poster award tu dapat masa conference november hari tu.
Sajalah buat pameran kat situ sebab materialnya sama..cuma untuk tujuan berlainan...

Nilah posternya. Hasil nukilan cik senyum. Ramai org suka...quadrant bentuk bunga tu ada maknanya...kesimpulan...aku suka kerjasama dengan cik senyum. Mudah dan dia jenis tak berkira..walaupun kadangkala aku yang terlebih berkira bagi pihak dia..hihihi
Ni team fakulti aku yang hantar banyak penyertaan gak. Bergambar di booth satu lagi produk yang dihantar ada nama aku. Yang ni plak usahasama dengan Cik Ust.
Hakim pertama: Orang chemistry..hahahah...banyak2 benda dalam poster tu. FTIR yang dia tanya..aku pandang Cik Ust ..Cik Ust pandang aku..hahahah...
Hakim kedua: Cik Ust jawab sorg sebab masa tu aku dok berkejar ke booth 1 lagi jadi assistant Cik Senyum ngadap hakim no 2.
Hakim ketiga: Very nice and warm Prof Dr Ir from engineering fac. She liked it and encouraged both of us to improve the research.
Dapat bronze je jugak yang lagi 1 ni.
Walaupun agak kecewa tapi kena blaja dari pengalaman. Takde apa yang silap cuma kami tak agresif sangat dalam mempersembahkan hasil produk kami. InsyaAllah next time bila cukup ilmu di dada, kami akan menyinar dan menyerlah...chewahhhh


Ni Si Fu aku..dapat anugerah inovasi keseluruhan. Cash RM5 K. Wahhh..bestnya kalau aku yang dapat...

haaaa epel..ko nak ek?
Apa kata ko gi siapkan presentation slides ko untuk defence proposal next 2 weeks tu...
hihihi....
Ye ye ..baiklah...

2 comments:

fireflies on Tuesday, January 30, 2007 at 4:28:00 PM GMT+8 said...

wahhh Tahniah tahniah..congrats!! 2 bronze lagi tuuu..:)
moga menambahkan semangat lagi untuk ber'research'

epelijau on Tuesday, January 30, 2007 at 8:13:00 PM GMT+8 said...

erkk...tu yg paling teruk...anyway thanks..menambah semangat utk buat lebih baik...ameen

 

Catatan Suka Duka Gembira Derita Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino