Monday, August 13, 2007

Suatu Hari Di Hari Sabtu...


6.30 am
Melaka trip. Macam biasalah, routine every other weeks.

8.30am-1.30 pm
Lecture. Aku rasa bagi lecture ni addictive kot. Bila aku bagi lecture macam rasa puas ati jer. Huhuhuhu.

1.30pm-2.30pm
Lunch kedai mamak kat MITC - best. Makan telur sotong (nyum-nyum--sisihkan jauh2 the facts of its high cholesterol level) and solat.

2.30pm-4.30pm
Lab plak..adushhh..kaki aku dah menggeletar dah ni menahan kepenatan. Sian tapak kaki aku yg kiut ni nak menampung badan aku yang terlebih kiut. Muahahahah

5.00pm-6.50pm
Melaka-Hentian bas jalan Reko (singgah sebentar di R n R Seremban- beli manggis 3 kg, dukung 1.5 kg dan juga pulasan 3 kg, beli mee udon pepper dan cucur udang..wahh...besh besh...)

6.50pm
Sampai hentian bas jalan Reko setelah makan berkilo-kilo langsat. Jumpalah cik baiksss, bodyguard blog KS. Uiiiii...tingginya budak ni..anak sapalah nih.

6.50pm-8.30pm
Tapau sate kajang kat stadium..last aku gi makan kat situ masa aku undergrad kat USM, tahun 199;, beli kek dan buah-buahan lagi kat Giant Kajang. Pastu sampai umah KS.

8.30pm-10.00pm
Lepak-lepak di umah KS sesambil makan dan sembang. Amik gambo etc.
Sebenarnya kami nak join pot luck kat umah KS anjuran baiksss dan uncle J tu, tapinya last minute, superdupa nak jumpa plak...ermmm...dah janji ngan KS dan baiksss nak dtg. Kami gagahkan juga...lagipun dah lama sgt tak gi umah KS. Sian KS demam..Kak ain nampak runsing je. InsyaAllah kami doakan KS sentiasa sihat dan ceria.
Cik Baiksss bergaya depan sate dan kuah. Steady je kak ain memotong nasik himpit.
Sate kajang dalam bekas bentuk daun pisang..sodap tu..
Uisshh...rajinnya mak dara 2 orang ni...buat apa tu? Huhuhu
Dalam kotak comei kat atas ni...ada so called accelerated brooch pemberian cik baiksss- besday gift utk cik epel..tengkiu so much..I Like....

Hubby dan KS...KS walaupun demam dan tak berapa nak larat, masih mampu tersenyum...cheeessseeeeeee!!!!!!!!!!
Ermm..napa epel sorang je yang sengeh???

Cik baiksss tersenyum simpul reben diapit dua jejaka ensem kontrol macho...huhuhu


10.00pm-12.00pm
Hantar cik Baiksss balik umah uncle dia kat saujana impian. Berkilo-kilo lagi langsat yang kami makan. Thanks to hubby yang sangat sabar memandu walaupun hubby sendiri tak sure jalan. Pemandu Semenyih/Kajang/Putrajaya/Puchong memang canggih aa skil diorang bawak kete. Sampai aku asyik terjerit sebab terperanjat...tetiba muncul kete kat sebelah kiri...tetiba ada orang potong barisan..tetiba plak lagi masuk simpang kanan kiri sesuka hati mak bapak diorang je..hahahah..

12.00pm
Alhamdulillah selamat sampai di rumah. Gembira aku dan hubby sebab dapat juga menempuhi satu lagi hari dengan jayanya. Moga pot luck session di rumah KS esoknya berjaya dan meriah. Kami memohon 10 jari sebab tak dapat join masa sume org ada. Next time insyaAllah.

To KS dan Kak Ain serta anak-anak: Terima kasih menerima kedatangan kami dengan sungguh mesra walaupun short notice. Kami amat menghargainya.

To Baiksss: Sangat gembira jumpa awak...sekepala nampaknya...huhuhu...thanks jugak for the lovely brooch. Though I dont buy 'accelerated brooch' but I do use it on my tudung...hahahahah (kes tak nak beli tapi orang bagi jalan jee...muahahahah)

To uncle J: Baiksss pecah rahsia katanya ada cup cake utk besday girl...uhuhuh...tengkiu wp tak berjaya kulihat rupanya...huhuhuhu....

Semoga silaturrahim berpanjangan. Ameen.




4 comments:

K@ssim Sel@m@t on Tuesday, August 14, 2007 at 2:59:00 AM GMT+8 said...

Am..mekasih kerana penat2 pun singgah gak.

mekasih kek, satay tuu...nyum nyum.

tak lupa gak buat keshi...buah2an tuu.

moga murah rezeki, mintak2 jumpa ler jongkong emas tuuu...nk numpang senang...hehehe

epelijau on Tuesday, August 14, 2007 at 8:46:00 AM GMT+8 said...

Alhamdulillah...ada rezki...jumpalah jongkong emas tu...huhuhuhuhuhu....penat tu sampingan je...hihihi...seronot jumpa kawan2 waktu susah dan senang nih...teringat2 plak sate kajang tu...huiishhh...beshnye

che sayda on Tuesday, August 14, 2007 at 3:13:00 PM GMT+8 said...

cecece..ambik gmbr konon2nye wt kije.tp senyum.huhu.kantoi!.

happy belated bday!!!

kakLuna on Thursday, August 16, 2007 at 1:42:00 PM GMT+8 said...

pertemuan yang bermakna!tahniah sebab berjaya melaksanakan...dan memberi makna kebahagiaan terhadap diri masing2 :)

hidup ini selagi masih bernafas dan beralasan untuk tersenyum, sudah cukup besar utk kita menghargainya dan meneruskan perjalanan..

 

Catatan Suka Duka Gembira Derita Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino