Monday, August 20, 2007

Plan Lain...Jadinya Lain....


Weekends..
Sabtu..Ada jemputan walimah x-student aku. Kat Gombak..
Ahad..Ada jemputan walimah cousin aku. Kat Labu..
Mak aku tanya..nak gi ke dak yg kat Labu tu. Actually aku tak rapat mana ngan sepupu-sepapat ni. Dont ask me why. I also dont know..huhuhuhu.
Plan asal aku-
Saturday, nak gi wedding kat gombak...
Sunday, nak melepak...
Namun, Allah Maha Mengetahui...sebaik-baik perancangan manusia..perancangan Allah lebih sempurna..
Friday evening
dapat call dari sifu..ada training esok..kol 10.30 am kat lab..utk equipment yang memang penting utk aku guna..Masih lagi ok..sbb sifu kata 2 jam lebih kurang. Aku pun dah janji ngan EnSgBuloh (x-student aku gak) dengan cik akak dia nak gi Gombak dlm 12.30 pm. So sempatlah. Aku siap2lah pakai baju kurung sume gi training tu...
Akhirnya...
Akhirnya started Friday nite, perut aku sakit, memulas, berulang ke toilet, kembung dan segala macam jenis sakit perut ada. Tidur pun tak nyenyak. Sabtu pepagi aku dah msg Cik Akak kata tak larat nak gi- sbb ada appointment ngan sifu and jugak sbb aku sakit perut...ermmm...akhirnya pas abes training dgn mengontrol sakit perut..aku balik umah, lunch dan rehat ngan hubby.
Petangnya aku gi melepak kat umah kakak aku kat puchong..dan menmain ngan budak kecik ni...huhuhu...dah pandai berdiri-diri..and suara dia sgt kuat..huhuhu...geram aku tgk budak ni..Yang blkg budak tecit ni adalah bibik dia ye..
Ahad plak...
Aku yang asalnya tak nak gi walimah cousin aku terpanggil plak nak pegi..chewahh..thanks to hubby yang sudi jadi chauffer buat sekian kalinya..gi ngan mak, along, uda and anak2 sedara. Sampai umah pengantin tu..ujan mcm nak turun, akhirnya, lepas je pengantin berarak ke pelamin (aku ngan family n the rest of rombongan (cousin aku ni tak buat kenduri kat umah dia..so selesai semua kat umah pengantin pompuan...) terus je berarak ke khemah..lapar weiii...lauk pun ngancam..aku pun buat2 lupa perut sakit..dok amik masak lomak cili api rebung ngan perut..besh besh besh..dan lauk2 kenduri yg lain. Lom abes makan ujan dah turun dgn lebatnya. Kompang masih bergema..diorg main kompang bawah khemah..huhuh...seb baik kitorang dok kat khemah lain..kalau tak...mau bergegar gegendang telinga.
Ni mak aku (baju biru) dan mak pengantin (adik arwah ayah...)
Lepas kenduri kendara tu, kami hantar mak balik semban plak. Banyak gak benda aku nak buat nih..waktu sampai semban dah pukul 2.30 ptg. Aku nak visit maklong(kakak arwah ayah aku) yang baru diserang stroke last few weeks. Aku tak sempat jenguk lagi. So pas lepak2, makan2, minum2 kat umah mak, aku ngan hubby ajak mak gi umah maklong plak..sampai-sampai je maklong dah nangis. Ermm...sian maklong, aku teringat arwah ayah aku, masa dia kena mild stroke dulu..arwah pun mcm ni gak..sensitif sungguh...takleh tanya sket, sebut sket pasak kesihatan dia..terus dia menangis. moga maklong tabah dan akan dianugerahkan kesihatan yang lebih baik..insyaAllah..ameen...pas jenguk maklong, kami gi jenjalan kat Jalan Pantai. Nothing spesel..cumanya kami singgah di Jelita Ostrich Farm. Ada banyak binatang kat sini, burung unta of course laa kan..pastu ada flamingo, itik angsa (gerun sungguh aku ngan binatang ni dulu..err...smp skrg pun sebenarnya), unta, rusa, kancil. Dulu diorg ada bela kuda gak..Tapi skrg ni takde plak.
Pas melayan-layan kesegaran udara di tempat tu..kami pun berangkat pulang..chewah...ayat skema..huhuhu
flamingo tepi payo minum ayo...

Itik ang...berbunyi dengan kuatnya...test vocal ke incik itik? :p

Ostrich/burung unta/kasawari...besar..dan agak jinak..tp sbb aku malas nak turun dari kete..amik gambo zoom dari jauh je lahhh. Dulu ostrich kat sini penah kena sabotaj..abes mati berpuluh-puluh ekor...tatau angkara sapa...ish ish ishhh...kijam...sungguh kijammm!!

Unta sedang tergolek dengan jayanya...layannnn!!

Ni plak rusa...besar gak and banyak....

Tulah bila difikirkan...aku plan lain..yang jadinya lain...hope to have a better and wonderful weeks ahead!!


1 comments:

SERIAL PLANT KILLER on Wednesday, August 22, 2007 at 8:15:00 PM GMT+8 said...

Epelijau - memang sudah lumrah kadang-kadang apa yang kita rancang did not turn out the way we expect it to be tapi mungkin juga even better than we expected. Apa pun kena itu semua Tuhan yang tentukan....:)

 

Catatan Suka Duka Gembira Derita Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino