Wednesday, May 23, 2007

Balik Kampung


Ni buah katak puru. Aku mula kenal buah ni lepas aku bernikah 2 tahun lepas sebab hubby aku teramatlah sukanya dia dengan buah ni. Selama 2 tahun aku hanya tengok je sebab tak rasa selera langsung tengok buah nih. Masa kami nak pindah hari tu adalah gi amik anak sedara belah hubby kat rumah nenek diorang kat Meru, kebetulan ada pokok ni. Aku pun trylah sket. Wahh...macam best plak. So aku pun dah jadi seronok makan buah nih. Ala-ala masam and lemak-lemak sket. Rupa tak bape nak comei tapi rasanya nyaman...huhuhuhu...



Esok aku dan hubby akan balik kg.

Balik KT ...kampung hubby..

Balik seremban..tu kampung aku.

So esok balik KT. Seronoknya...sebab apa? Lama dah tak balik KT nih..last balik raya haji hari tu..dah hampir 6 bulan tak balik. Bolehlah aku gi makan nasi dagang kat kedai mek sepioh hok jua gulai kepala ikang aye 45 ghiya hari tu.



Aku harapkan aku dapat membasuh semua kelukaan dan kedukaan serta tekanan yang melanda hebat. Nak mensucikan fikiran aku dan fokus. FOKUS. fokus. FokUs. fOKus. Perjuangan sebenar aku akan bermula bila aku kembali bekerja nanti.....Moga 2 tahun setengah yang diberikan mencukupi. Ameen...

2 comments:

Zura@Kak Long on Wednesday, May 23, 2007 at 1:39:00 PM GMT+8 said...

salam kenal dari kak long. Sorry yer, kak long tinggalkan mesej di ruangan ini kerana ada masalah pulak di shout box >hmmm buah ni dulu ada juga di kg ...tapi pokoknya dah mati...lupa pulak nama buah...tp tak panggil dia buah katak puru

sayda on Wednesday, May 23, 2007 at 8:16:00 PM GMT+8 said...

buah ni cicah ngn colek kicap best gler!!!

masam die tu terasa smpai dlm tekak.hehe

 

Catatan Suka Duka Gembira Derita Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino