Friday, December 08, 2006

Aku..Kulat dan Anggur..


Akhirnya..dapat jugak aku upload semua gambar ni. MasyaAllah..it takes me 1 hour. Kalaulah aku baca literature lama macam ni dengan gigihnya, mesti supervisor aku sayang bangat kat aku. Hahahah...
Title kat atas tu takde kena mengena sangat pun ngan cite hari ni. Hihihihihi
Semalam, hari ini dan esok ada pameran BIO MALAYSIA kat KLCC. Ada persidangan sekali tapi sebab aku tak alert masa tarikh hantar borang hari tu so aku setakat dok kat booth and terangkan pada orang jelah produk yang aku dan UST usahakan. Ermm..penat dan letih. Keseluruhannya ok sebab kali pertama join exhibition macam ni walaupun bukan pertandingan.
Aku takleh explain sangat apa kitorang buat sebabnya aku belum publish paper lagi. Hahahaha. Pengunjung yang datang kebanyakannya tahu secara general yg chitosan ni gunanya utk kuruskan badan sambil senyum-senyum tengok aku. Aku dah immune dah..katalah apa saja. Aku gemuk? Aku obese? Aku overweight? Aku memang tak pernah kurus pun. Hahaha..sering saja jadi bahan gurau senda orang yang kurus dan punya badan menawan. Lantaklah. Nak buat cemana.
As usual..credits go to Cik Ust for her camera. Aku? Belum beli lagilah...yang ada pixel rendah sgt. Dah lama kan..Gambar pun blur2, tak comei..
Ni pandangan depan produk kami. Simple and cheap. Simple? Ermm..bukannya senang nak cari the correct concentration to dissolve and form the film kan Cik Ust? hihihi...Semua layout and design dibuat oleh Cik Ust yang dedikasi dan dibantu oleh RA aku yang rajin. Keje rerajin tau..kang tak nak sign borang claim gaji kang. Ahakss..

Ehh....

Mahathir Lokman. The famous voice. Aku suka dengar suara dia dan karisma dia semasa mengendalikan majlis. Bule ke aku jadi macam dia jugak? Ermm..aku cuma pandai cakap melayu and sket-sket English. Arab bule laaa...sket sangat..lain-lain aku tatau. Time to catch up with Language Classes? Bonjour..!!

Gambar Mahathir Lokman diambil selepas lawatan Pak Lah. Pak Lah tak singgah pun kat booth kami. Mujur jugak kami tak gedik-gedik sangat nak jumpa Pak Lah. Cukuplah tengok dari jarak kurang 5 meter. Pak Lah ni pada aku nampak muka lembut tp he rules the country. Ermm..bule ke aku buat macam dia? Rilek je bila orang kutuk aku? Semalam pun kena kutuk ngan Kak C. Ahakss. Ayat biasa dia..

"Bijak ye u all ni. Buat keje mudah je. Takde scientific research tapi keluar product,"

"Ye kak C. Cuba tengok poster. Ni ada FTIR, ada SEM photomicrograph,"

Macam biasalah. Apapun aku explain dia takkan terima jugak. Biar jelah. Dulu aku kena lagi teruk dengan dia..biarkan aje. Dia dah tahap tinggi sangat banding ngan aku. Aku baru nak mula, dia? Ermm....no further comment. hihihihi

Lagi gambar produk yang kami pamerkan.



Last but not least. poster kami sumbangan sedekah dari Uni. Ahakss.. Best best. Bule hantar gi IID terus.

Hari ni plak gi training pagi tadi. Lapor diri, aku and cik senyum gi bekfas yg diorang provide. Cam best. Makan-makan pastu masuk dewan. Dengar sket ceramah pastu aku gi plak opis pendaftar dan bendahari dan juga bank. Macam-macam diuruskan. Last-last masuk balik dewan tu, ceramah dah abes and QnA session berbaki 2 soalan.Wahhh...best!! hihihi...

Esok Jumaat dah..cepatnya masa berlalu.........................

2 comments:

Blogger on Saturday, December 9, 2006 at 10:41:00 AM GMT+8 said...

Assalamualaikum...

TQVM atas kunjungan ke blog saya.
Chatbox ni apa pasal tak boleh ditulis?

Mungkin version berlainan kot ?

epelijau on Saturday, December 9, 2006 at 8:38:00 PM GMT+8 said...

wa'alaikummussalam pak ngah..
saya pun tatau naper...certain orang je bule tulis..banyak dah saya usaha nak bg sume bule tulis..terima kasih atas kunjungan..datanglah selalu...

 

Catatan Suka Duka Gembira Derita Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino