Tuesday, December 26, 2006

Fia Lia


Berdesah bayu hujan tak jadi
Terarah awan muncul mentari
Nursyafiah Aliah nama diberi
Wajah berseri menawan hati

Awan terarah hujan tak jadi
Tersasar di balik rembang merah
Dialah permata ayah dan umi
Penawar hati di kala gundah

Gambar-gambar ni sebenarnya bukan anak aku...hehehe...ni gambar anak best friend aku masa undergrad dulu. Umi dia ni bijak bestari..best student lagi. Aku numpang jelah anak dia..

Semalam diorg dtg umah, so first time le kami jumpa Fia ni tapi walaupun kali pertama jumpa, dia sangat manja dan peramah dengan kami. Siap boleh kiss pipi aku ngan hubby lagi. Petah jugak walaupun takde sapa boleh interpret apa yang dia cakap guna bahasa dia sambil menayangkan gigi dia..hihih..sangat comel.

Hari ni, aku kenen-kenen ngan umi dia untuk jadikan budak kecik ni anak angkat kami. Ummi dan ayah dia pun dah setuju. Hihihi...aku tahu, hubby pun mesti setuju sebab sampai malam tadi pun kami dok teringat-ingat kat Fia ni. Comelkan? Hmm...hubby plak siap bagi bluppy kat Fia ni sebab dia minat sangat ngan bluppy. Bilalah plak kita nak gi ziarah umah Fia ni ek...

6 comments:

Anonymous said...

Assalammualaikum,
Sayalah ummi fia,
Aduih terharnye bace kate2 dr amlizan..uwaaaaaaaaaaa...
Bertuah fia dapat ummi angkt seorang lecturer lagi bakal dpt PhD x lama lagi yek Dr Amlizan....
Semoga fia akan jadikan ummi angkatnye sbg sumber inspirasi..phewitt

epelijau on Tuesday, December 26, 2006 at 11:14:00 AM GMT+8 said...

erkk...hang ni syah...ahakss...aku pun terharu gaklah...

fireflies on Tuesday, December 26, 2006 at 2:03:00 PM GMT+8 said...

comey nyaaa...!!
bagus gak amik anak angkat pastu nanti berjangkit dapat anak sendiri .insyaAllah ameen...

azuna on Thursday, December 28, 2006 at 1:59:00 AM GMT+8 said...

comelnya anak tu...nanti anak epal pun comel gak kot, macam buah epal...hehe

baiksss on Thursday, December 28, 2006 at 8:22:00 PM GMT+8 said...

tomeinya busuk ni.dapat kat sy,abis kena gomol2.hihi.ni yg terasa nak ada anak jugak nih. :-P

epelijau on Thursday, December 28, 2006 at 9:22:00 PM GMT+8 said...

tulah kan azuna...hihihi...blom ada rezeki lagi...

baiksss jadi tak baikss le kalau nak gomol budak tu..hihihi..cian dia...nak anak ke? abes skolah dulu...rotan kang!!!

 

Catatan Suka Duka Gembira Derita Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino