Tuesday, April 14, 2009

Ngeri


Pantasnya masa berlalu pantas konon...hihihihi. Saya kini sedang dalam mode hibernasi untuk menyiapkan beberapa mini experiments untuk menggilap ketepatan kerja yang dihasilkan. Wahh...macam hebat bunyinya. Tidak...ia tidak hebat langsung kerana saya dengan sedar dirinya telah meletakkan REMINDER.. PERINGATAN yang menakutkan tentang berapa bulan lagi saya ada sebelum biasiswa saya tamat. Ianya menakutkan dan saya harap ianya akan menjadi motivasi yang kukuh dan juga alat untuk menyedarkan saya sebelum ianya terlewat. Kerja-kerja saya di makmal.. Alhamdulillah.


Lupa pula..fakulti akan berpindah ke Puncak Alam. Kampus baru yang sudah siap. Esok saya akan menyertai lawatan tapak ke sana. Rumah saya berada di pertengahan antara kampus baru dan kampus sekarang. Oleh sebab itu, perpindahan tidak begitu menyebabkan saya bermasalah. Apa yang menjadi masalah besar terutama untuk staf sokongan adalah elaun sara hidup yang akan diturunkan nilainya dari RM300 sekarang (Shah Alam-Bandar) ke RM100 (Kuala Selangor-luar bandar). Mereka mengeluh. Saya juga termenung sejenak kerana beza RM200 adalah agak signifikan terutamanya kerana rumah saya sudah mula dibayar sejak September tahun lalu membuatkan penerimaan slip gaji setiap bulan agak kurang membuatkan saya teruja.
Apapun, tidak sabar juga rasanya ingin melihat makmal yang saya design sendiri mengikut imaginasi tidak terkawal saya. kononnya ada bilik bertukar pakaian/mandi untuk ke clean room tetapi ditolak kerana bajet terhad...hihihi

3 comments:

kuIna Jentayutiara on Wednesday, April 15, 2009 at 12:43:00 PM GMT+8 said...

betul tu.. time2 mcm nie setiap sen amat bernilai...

umeboshi on Wednesday, April 15, 2009 at 12:57:00 PM GMT+8 said...

aiseh...elaun diturunkun la pulak ek. sabo jek la. anyway, best nye am, makmal yg di-design sendiri? hebat la tu!!

murnie sangat on Friday, April 17, 2009 at 12:55:00 PM GMT+8 said...

ala,akak dah jauh dari kita la ye..xsyok ar..puncak alam xder la sesak mcm kat cni cuma elaun la pulak ckit ye..maknanya tikus putih akak pun akan berhijrah la ek huhu

 

Catatan Suka Duka Gembira Derita Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino