Saturday, March 10, 2007

Singa menari


Ahad lepas, macam biasa aku ikut hubby gi blaja driving. Testnya lusa...mudah2an le hubby lulus. Aku doakan mudah sumenya utk hubby..ameen...
Banyak formality kena setelkan..suratlah..dokumen itulah...dokumen inilah...mcm2 kena ada. Sedang aku nak tunggu surat diprint out tetiba kerani tu kata ada lion dance. Aku plak overexcited..sebabnya..aku tak penah tgk life lagi..selalu dengar bunyi gendang tu dan juga nampak penari2nya naik lori...hihihi...

Cemanapun, aku kind of risau..sbb akukan memang takut/fobia dgn bunyi gegak gempita mcm tu. Hihihi...get ready with the camera...and aku pun snap2 gambo sesambil cuba nak relate sume step yang singa2 ni buat.

Ni tukang setup tiang..seluar dia tu adalah kaki singa...dia direhatkan utk sesi kali ni...hihihiYang menariknya ialah budak kecik ni. Dia ni dok tukang pukul gendang tu..hmm..merah2 pipi dia yang agak tembun tu...hihihi..semangat sungguh dia. Seronok aku tengok.
Buah limau ni disusun rapi atas jalanraya, ada limau mandarin, daun salad and juga limau bong...aku dok pklah..apa dia nak buat dengan benda2 ni ek...Mula diorg ni ritualnya..ke tempat semayang dia..abes 1 kawasan driving school diorang keliling...yang bestnya...diorg ni berarak sekali dengan musiciannya sekali...


Bila singa 2 ekor ni datang kat area buah2an dan sayur ni..diorg mcm keliling sket situ sambil goyang2...hihihiPastu singa2 ni menangkup atas buah2an tu.. aku dok tinjau jugak...OoOoO..konon2nya singa ni makan sumenyalah..tapi dia letak dalam baju...eiiyuuuwwww..... hahahah...

Lama singa ni termenung...teringat plak lagu Aishah...termenungku sendiri..mengenang rindu tidak menentu...chewaahhhhh...!!!

Adegan yang tidak ingin dilihat tu adalah...diorg bagi2kan limau2 tu pada orang yg melihat...hahahahah...dah letak dalam t-shirt diorg...peluh2 sume...hahahaha...ya ampunn!!
Kemudiannya..singa2 ni berarak plak...nak gi naik tiang yg kawan dia dah setup awal2 tadi...

Sebelum panjat tu...dia dok gi bow kat bis boss driving school ni kot..aku pun tak kenal..agak2 je...hihihi
Ni sekor singa dok panjat tiang...wah wah wahhhh....kat atas tiang 1 lagi tu actually ada daun salad tergantung...singa ni dok acah2 nak gi amik daun salad tu laa...Ni plak gerombolan yang tolong mentenkan tiang kat bawah tu...hahahah...kejap ke kiri..,kejap ke kanan aku tengok...tp bila aku pk2 balik..kalau aku...hahahah....jangankan tiang tu...kusi pun blom tentu aku nak panjat...gayat...hahahah


Jaga jangan tak jaga...jaga jangan tak jaga...hihihihi
Sesambil yang sekor tu menari2 di atas tiang...sekor lagi dok melepak kat bawah...mentara tu...mercun di bakar...uishhh...bising bingit tinge aku...
Ni singa dok posing2 atas tiang sambil berpusing-pusing...buat akrobatik...tu yg aku kagumnya...sbb aku memang takde sifat2 dan bakat semulajadi ahli akrobatik ni...hahahah...buat summer sault atas tilam masa form 4 dulu pun takat lulus je...ahakss...Selepas turun...hahahahhaha...test test test...bau? hahahaha...acchhhemmm...ahakss...sorry ye adik singe...candidkan!! hahahahah....

5 comments:

Red Mummy on Sunday, March 11, 2007 at 2:06:00 AM GMT+8 said...

bresungguh2 ko merakam si lion dance tu gituk!!!

ada sorang blogger akak lak akak panggil dia lion coz nick dia is singautara, so sesuai benor le bagi blog ko ni kat dia

hikk

Ghazali B Abd Aziz on Monday, March 12, 2007 at 7:01:00 AM GMT+8 said...
This comment has been removed by the author.
Ghazali B Abd Aziz on Monday, March 12, 2007 at 7:06:00 AM GMT+8 said...

Epel ... Kelakar nyer caption caption tuh .....

So dah settle ker permit semua???

sayda on Monday, March 12, 2007 at 1:38:00 PM GMT+8 said...

haha..jadik mcm cite klaka lak..nice caption~great story line
;)

epelijau on Monday, March 12, 2007 at 8:46:00 PM GMT+8 said...

kak red, singa utara tukan ke pasukan bola sepak perlis...hihihi
mr ghaz!! u pun terer apa bab2 amik gambo ni...
sayda...hihih..kelako ke? i take that as compliment...tengkiu...wink wink wink...

 

Catatan Suka Duka Gembira Derita Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino