Monday, March 05, 2007

nani tagged me...


Actually aku ada banyak benda nak cite utk minggu lepas, tapi aku tak banyak masa senggang untuk corat coret kat sini...Aku cuba..tetiap kali aku sign in...aku takde apa nak tulis...hihihihi...aku ada banyak gambo tapi aku tak upload lagi dlm PC ni. So nilah..nak memenuhi permintaan sahabat baikku...the one and only nani...untuk catatkan 6 perkara pelik..(tak le pelik manapun...) tentang diri aku ni...

Pertama:
Aku takut/nervous dengan 2 benda- siren polis/bomba/ambulans. Bila aku dengar je bunyi benda2 ni..aku akan jadi berdebar tetiba. Kadang2 aku bule berhentikan kete tepi jalan kalau aku sedang memandu. Fobia aku ni jadi makin teruk lepas arwah nenek sedara aku meninggal dunia dalam kebakaran rumahnya dalam tahun 1997 ke 1998. Pastu masa raya haji tahun 2001, rumah nenek aku pulak terbakar. Ermm...berdebar...

Kedua:
Aku akan lebih berdebar kalau aku terserempak dengan pasukan kawad askar/polis atau apa2 lah yang beruniform. Aku rasa terancam..Hahahahahah..ntah apa2 je kan. Kisahnya bermula masa aku budak-budak, dalam umur skolah tadika walaupun aku tak penah ke sekolah tadika lantaran kesempitan hidup dan mak aku percaya, kat sekolah semua bule blaja..hihihi..tapi ok je..alhamdulillah. Masa tu, dan sampai skrg pun kem tentera terletak dalam 3.5 KM dari umah kami...kdg2 bila pagi jumaat askar2 ni akan jogging dari kem diorang dan lalu depan umah aku sebelum patah balik gi kem diorg. Sepanjang jalan diorg akan nyanyi kuat2 dan bertempik2 terjerit2. Manalah aku tak takut. Aku juga takut dengan jeritan india yang jalan keliling kampung dan jerit- 'tajam batu tajam batu tajam batuuuu!!!!' hahahah..kalau aku dengar ni aku akan lari lintang pukang masuk umah. Ntah mana aku dapat idea, india tu sebenarnya nak cederakan aku dengan batu asah dia. India tu sbnrnya nak asah batu giling je..hahahahha...apa daaa aku ni.

Ketiga: (ni hubby yang cakap...)
Aku gile keje..hahahhah...apapun keadaan, aku akan buka laptop dan buat keje yang tak siap. Masa belum kawen, aku stayed back kadang-kadang sampai pukul 10 malam. Aku balik keje, tak salin baju, tak makan lagi...tak mandi lagi...aku akan buka laptop dan buat keje..ermm..aku tak pasan pun...hubby yg cakap ni...hahahahah..mana aku nak pasan sbb dia yg slalu bengang dgn aku, sbb aku tahan mata sampai 1,2 pagi utk buat keje. Kadang2 dia dah tdo dan dah bangun balik, aku masih terkebil2 depan laptop ni..bila nak berubah perangai aku ni? Ntahlah...aku pun tak tahu gak...

Keempat:
Aku suka mandi dengan limau nipis/limau purut. Tatau mana aku dapat perangai ni. Kalau aku sangat serabut...aku akan amik limau nipis/limau purut and campurkan dalam air mandian. Lepas tu aku akan rasa mcm best dan segarlah...erm...

Kelima:
Aku cuba untuk jadi mcm majoriti org pompuan...nak kumpul kasut dan tukar2 kasut....tp tak menjadi. Sebabnya? Aku akan tetap pakai kasut/sandal yg sama. At the moment, aku cuma ada sepasang sandal aktif dan sepasang kasut aktif. Hahahahhaha....almari kasut aku tak penah penuh...hihihih...adalah kasut dlm tu tp yg dah lama and dah rosak...yg aku pakai sampai lunyai...hihihihi...tak reti nak match2kan baju n kasut n henbeg ni...kalau ada 2 pasang kasut...aku akan pakai selama bbrp minggu yg sepasang tu..pastu baru aku ingat aku ada lagi sepasang...barulah aku pakai...ermm...cemana nak jadi pensyarah paling glamour dan bergaya ni...muahahahahha

Keenam:
Beg laptop aku adalah beg sandang belakang. Mana2 aku pegi...meeting kat mana pun...outstation ke manapun...itulah beg yg aku bawak. Aku start guna beg ni sbb aku sakit belakang bila start keje tahun 2004 dulu. Aku rasa biasa je...sebab buat aku selesa. Baru2 ni masa aku gi kursus, ada mulut menegur...macam budak sekolah..bawaklah beg yg biasa tu...aku senyum je and blaa...apa daa..suka ati orglah kan kan kan???

Tu jelah kot 6 perkara yang pelik/tak bape pelik pun tentang aku...

So next 6 person who I wish to tag: Yang dah ditag(dah buat senarai dlm blog pun)dan mentag aku tak tak payahlah kot ek?
1. Kak Cahaya (belum buat lagi 6 perkara dia...heheheheh)
2. Cik Ust (ada blog ke cik kak ni?)
3. Cik Senyum (hihihi...dun think so...)
4. Azuna
5. Yani (lab mate aku...)
6. Mama fia..hahahahahah...

Rules & Regulations:
Each player of this game starts out by giving 6 weird things about themselves. People who get tagged need to write in a blog of their own 6 weird things as well as state the rules clearly. In the end, you need to choose 6 people to be tagged and list their names. After you do that, leave them each a comment letting them know you tagged them and to read your blog!

3 comments:

Red Mummy on Monday, March 5, 2007 at 10:34:00 PM GMT+8 said...

2nd time anto komen

selalu camni lah bila dok komen kat blog ko, muskil akak

anw, kasut yang diperam x dipakai tu bawak2 le anto kat blog akak. sian kasut yg baru and x digunapakai

eh size apa ek?

hikkkkkkkkk

fireflies on Monday, March 5, 2007 at 10:43:00 PM GMT+8 said...

uwaaaaaaaaaaa ni kali kedua type..yg first ilangggg...

btw. no 4 tu kan best kan.. kat sini ada org jual rempah mandi bunga tau.. best ..sekali sekala kita beli mandi berendam gitu.. dalam tong air..kat umah bath tub takder hikss..

haha no 5 tu mcm serupa jer.. beli jer tapi suka pakai sandal senang gituuuu...sbb suka jalan kaki..

no 6 tu.. senang kan bwk beg galas.. taklah sakit bahu sebelah..

heh SEmPoi!

baiksss said...

salam kak am,

teruja nak komen yg no 6 tu.hehe.pendapat sy,sempoiii.sama ngan keshi.kuikui

guess what,sejak datang sini sy tak rasa pelik kalau berbaju kurung tapi bawak beg galas kat belakang macam bebudak sekolah nyer tu.pedulik ape.yer tak?mesti masa kat uk pun akak buat camtu kan?convenient betul.nak isi buku ke,purse ke,barang2 ker,semua sumbat dlm tu.pahtu angkut semua sekali.hehe.sy ada beg galas adidas kaler kelabu yg sy beli sejak baru datang sini,guna smp sekarang.beli kat argos je.tapi tahan betul.takde koyak lasung.hihi.rasa cam nak simpan smp final.huhu

sy rasa,bila blk mesia dan dah keje pun sy akan buat habit camgitu.leh tak?kuikui.nak bergaya pun ada tempatnya,ye tak?kalau bergaya tapi by the end nyusahkan diri sendiri,payah la jugak tu.

mesti kiut kan kak am bawak beg galas,standardla,student lagi ye dak?ekekekeke. :-P

 

Catatan Suka Duka Gembira Derita Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino