Wednesday, February 10, 2010

Orkid



Saya memasuki darjah 1 di SRK KGV dalam kelas Orkid. Saya sangat bangga dengan kelas saya ketika itu kerana ianya merupakan bunga yang mempunyai kepelbagaian spesis. Hahaha....
Setelah 21 tahun terpisah, saya akhirnya menggagahkan diri untuk memenuhi jemputan BBQ party di rumah seorang sahabat yang menetap di banglo kuarters di kem Sungai Besi. Inilah kali pertama saya menjejakkan kaki ke dalam kem tentera. Mengerikan..hahaha...tidaklah ngeri cumanya sayakan memang takut tidak selesa apabila berada berdekatan dengan kawasan yang melibatkan pasukan bersenjata dan beruniform. Mendengar siren bomba pun saya sudah boleh berdebar dan berpeluh.
Pertemuan setelah lebih 21 tahun tidak berjumpa ini amat mengujakan saya. Seronok sungguh mengenang kembali kisah-kisah silam zaman kanak-kanak yang kebanyakannya saya sudah lupa. Mereka menggelar saya ulat buku rupanya. Sesungguhnya pertemuan ini memadamkan segala kisah pedih dan pahit yang saya cuba lupakan memang dah terlupa pun. Juadah yang disediakan amat lazat - ayam dan kambing panggang, udang masala, carbonara pasta, salad, shepherd's pie dan pelbagai lagi yang saya sudah tidak ingat. Saya pula menempah kek cawan cupcakes dari mamafami. Saya amat berpuas hati dengan tempahan tersebut. Keknya sedap...lazat lagi cantik berseri. Walaupun mama fami agak terkejut pada awalnya dengan permintaan saya untuk hiasan bunga orkid di atas kek cawan tersebut...tetapi tetap disambut dengan penuh semangat waja..comelkan kek-kek ini...untuk tempahan silalah layari laman blog mama fami...anda pasti puas hati...hahaha..suka2 je bagi tag line pada blog mama fami ni.
Saya amat berterima kasih kepada sahabat-sahabat yang baru dijumpai semula. Saya dikatakan hilang begitu sahaja tanpa berjaya dijejak walhalnya saya balik bercuti di rumah bonda juga...tetapi mungkin benar kata mereka..'saya menyorok'....hmmm....betullah tu.
Saya sudah membuang segalanya dan biarlah ianya menjadi sejarah...bukankah sejarah itu yang mendewasakan kita? :)

3 comments:

MamaFaMi on Wednesday, February 10, 2010 at 7:36:00 PM GMT+8 said...

Laa Am sekolah KGV gak eh? Kat Seremban kan? Mama pun pernah sekolah kat situ untuk 2 tahun je mid 1975 till mid 1977. Mama dok kat Fortune Garden masa tu, now Taman Shahbandar rasanya.

Terima kasih la promosi baikkkk punyah kat cupcakes mama tu. Itu ajelah yang termampu... tapi seronok gak dichallenge sebegitu... cuma sib baik tak terkucil bunga tu jadi Rare Species! Hahaha...

All the best in your studies!

Epelijau on Wednesday, February 10, 2010 at 9:40:00 PM GMT+8 said...

lahai...ye ke mama? Kaklong am pun sekolah situ..darjah 1-6...tahun 1972-77...ntah2 mama kenal kaklong am :)

Wanida on Thursday, February 11, 2010 at 4:41:00 PM GMT+8 said...

kak am... ble mu nk orderkn tuk lab pulak... dh menang medal tu moh le cup cakes 18 bekas... huhu..

 

Catatan Suka Duka Gembira Derita Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino