Sunday, December 30, 2007

Berdebar..


Dah hampir seminggu aku rasa teruk sangat.
Aku takleh nak tidur awal malam-malam wp takde keje nak buat ataupun aku tak rasa nak buat keje pun.
Jantung asyik berdegup kencang...kadang-kadang tetiba rasa berderau darah. Aku ni stress ni...

Since lepas raya haji aku started preparation nak buat animal procedure. Banyak yang nak dibuat. Ada 40 ekor...sehari aku boleh buat dlm 10 ekor (sepatutnyalah). Bila aku start buat last thursday...lepas seharian bertungkus lumus...tetiba 90% mati. Ermm...terduduk aku dibuatnya. Bekalan bukan senang nak dapat...pastu nak tunggu beso..dah beso aku buat hati2...mati plak...

Apa lagi yang aku ada melainkan sabar?

Syukur alhamdulillah hubby bagi sokongan penuh walaupun bila dia balik selalunya aku belum sampai rumah...dah seminggu jugak dapur tak berasap...beli je semuanya. Bukan aku taknak masak tapi aku...gas masak abes daa...huhuhuhuntahlah....Bila discuss ngan SV aku..dia cuba nak tenangkan aku yang dah gabra...mana taknya...method tu aku dah developed...dah terbukti bule digunakan sebanyak 3 cycles sebelum ni..tetiba kali ke4 ni tak jadi...sapa yang tak berdebar gilakan.....dan aku ada masa lagi 2 bulan...utk abeskan first stage ni...2 bulannnn...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kepada supplier tu...cepat2lah anto ubat pelali tu ye...aku dah order 2 bulan lepas tapi staf yang incharge tu tak proceed..aku tak marah pun staf tu...sbbnya...aku rasa...kalau aku marah pun yang blood pressure naik aku gak...so biarlah...let it be...let it be....

Aku dalam proses pembelajaran yang sgt memedihkan...yang perlukan pengorbanan yang besar....moga Allah mudahkan urusan aku....ameen....

2 comments:

ZLAA on Monday, December 31, 2007 at 2:41:00 AM GMT+8 said...

Sabar ye.. Akak pun tgh pening ni.. Banyak kerja tapi semua susah2. Huk..huk..

epelijau on Monday, December 31, 2007 at 3:43:00 PM GMT+8 said...

TQ kak...ermm...susah...moga akak pun sabar jugak...

 

Catatan Suka Duka Gembira Derita Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino