Tuesday, November 27, 2007

Lagenda Parit Puteri Menangis...


Tajuk tu saja je...buat gempak..hikhikhikhik...

Walimatul urus labmate aku, Puan J dan suaminya yang juga rakan sepejabat aku, Encik Rozi telah selamat berlangsung pada 18 November 2007 di Parit Puteri Menangis, Benut, Pontian Johor. Inilah kali pertama aku menjejakkan kaki ke negeri Johor. Menarik tempatnya...sangat menarik dan kerepeknya sedap. Hihihihi....


Nilah pasangan pengantinnya...ehhh...bukan...ni gosip terbaru di lab kami. hihihi...jangan marah ye adik2 berdua....sporting diorang ni. Manalah tahu..masin mulut kami semuakan...ke Peraklah pulak kita ye...
Semua ahli pharm tech research lab ke Johor kecuali Cik Zab yang akan melangsungkan pertunangan hujung bulan ni..dia balik Kedah, buat kuih..hihihi...Ironinya...Sifu ke India dari Jumaat sampai khamis depannya..hihih...so plan2 kalau keletihan bulelah 'ponteng'...tp kami semua semangat waja...Isninnya semua org ada kat lab macam biasa....
Nasik, lauk-pauk dan kuih muih serta kerepek dan tak lupa juga layanan yang diberikan memang superb. Ayam kampung lagi tu...kami semua makan dengan penuh semangat dan takde malu-malu langsung..mintak tambah lauk, nasik air, kek, kerepek...huhuhu...jauh gak perjalanan..lebih kurang 3 jam...perut pun lapar je...

Nilah pengantinnya (Sebelum dan selepas make over...) Actually mereka ni dah bernikah
Puan Jay ni student PhD pertama sifu kami di lab ni...Tak lama dah tu nak abes..


Ni pelaminnya...simple and sweet...


Aku dah lama tak tengok adat tol2 kat pelamin ni. Sebabnya aku dah lama tak gi kenduri kawen yang aku akan betul-betul tunggu pengantin dan lepak lama-lama. Selalunya pergi, salam kaut, makan, salam, balik. Enjoy sungguh rasanya. Nilah anak-anak dara yang duduk depan pelamin. Aku pun mcm nak join tapi bila fikir lagi sekali...ehhh...aku ni dah mak dara...hihihihi...

Main ba ba cak plak mak andam nih..toll gate girls kat depan tu sengeh2 dan sebenarnya diorang tu tak tahu nak buat apa...hahahah..sudah ku jangkakan....
Pakcik tu bagi envelop isik duit kat mak andam..seb baik lepas (of courselah...takkan mak andam nak dok bersanding ngan Puan Jay kan...aku pun takmo tengok..hahahah)


Akhirnya this sweet couple bersanding berdua...yang gambar bawah ni kami menyebuk sama. Ramai tu...kak Fida pun ada...ngan anak comei dia...



Makcik bertudung oren ni sangat sporting...beria dia posing..Mak sedara Puan Jay rasanya...yg bertudung biru dan ijau kat belakang tu...ermm...SANGATLAH enterprem korang berduakan....Selamat berbahagia adinda berdua. Moga Allah melimpahkan rahmat buat kalian berdua dan bahagia sehingga ke akhirnya...Ameen...

Penghargaan yang tak terhingga buat hubby yang sudi drive sampai johor dan balik ke shah alam hari yang sama...
Terima kasih juga buat Keshi sekeluarga yang sudi menerima kami wp hanya sempat singgah tak sampai sejam di kediaman mereka yang besar dan sempurna itu.

2 comments:

fireflies on Friday, November 30, 2007 at 2:19:00 PM GMT+8 said...

wah wah.. ni la gambonya pengantin ari tu ek? semoga bahagaia ke anak cucu..

apa pun thanks la sebab sudi datang umah.. hehe apa citer bumper keta yang kemik langgar tembok tu?

lepas korang balik tu baru teringat sebab lupa amik gambo ngan korang...maybe sebab kalut kalut kot...

apa pun len kali datang dah tau jalan kan..

epelijau on Friday, November 30, 2007 at 4:29:00 PM GMT+8 said...

ahaa...kete kemik masih setia kemik..huhuhu...tulah pasal..sy pun lupa..ada rezki dtg lagi..nak gi rengit beli kepek beshh...

 

Catatan Suka Duka Gembira Derita Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino