Wednesday, April 18, 2007

Laptop lagi


Last week aku hampir kehilangan laptop.
This week pulak, laptop aku makin kehilangan daya pecutan.
Antivirus yang uni subscribed dah takleh nak cover semua tok nenek cacing kerawit yang ada. Bila aku call comp technician, diorang kata, download antivirus lain, karspersky ke apa ntah namanya lagi. Bila aku download sendiri, kena uninstall dulu yang current antivirus, kena ada password, bila aku call kat smb minta password..
Diorang balas gini..
"Maaf puan, tak boleh ye nak uninstall antivirus sebab kalau ada apa-apa yang berlaku pada laptop puan, pihak uni takkan bertanggungjawab,"
Aku nak je melaser, tapi aku control dan aku balas pula begini...
"Ye, saya faham, tapikan kak, laptop saya ni dah penuh dengan virus sampai nak klik tanda pangkah kat window tu pun amik masa lebih 30 saat,"
Akhirnya aku dapat jugak password tu. Aku install semua then laptop aku konk terus..muahahahahah....alhamdulillah aku dah backup semua filekan..kan kan kan...hikmah di sebalik kehilangan sementara.
Isnin aku hantar laptop aku ke computer lab dan aku cilok sebijik laptop fakulti untuk aku gunakan sementara. The best thing about the new comp technician ni (pompuan tau...) ..she is very efficient. Aku hantar senin, selasa dah siap reformat...wahhhh..cayalah....hari ni baru aku amik laptop tu sebab semalam aku cuti.
Hari ni aku dah dapat laptop aku semula..alhamdulillah...but still kena isntall printer etc....banyak gaklah. Speed pun dah ok sket though not as fast as laptop baru yang aku cilok tu and dah pulangkan balik pagi tadi.

2 comments:

ady said...

ahahahaha.....macam2 :p

sayda on Sunday, April 22, 2007 at 5:11:00 PM GMT+8 said...

seriously rasa empty witot notey n intenet kan?
hehe

 

Catatan Suka Duka Gembira Derita Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino