Friday, January 21, 2011

Apabila penat


Apabila badan sedang penat dan lesu selepas seharian bermalam sambil bekerja di makmal, tika membuka  pintu rumah alangkah bahagianya jika rumah sudah berkemas, pakaian kotor sudah dikumpulkan di dalam bakul di tepi mesin basuh, katil sudah berkemas, comforter sudah berlipat, pinggan mangkuk sudah dicuci, sampah di dalam bakul yang penuh sudah berikat dan bakul diganti dengan plastik lain, lauk di bawah saji di atas meja makan tiada yang berbau basi....dan saya fikir itu hanya anganan saya tika menjejak kaki melangkah masuk ke rumah semalam. 
 
Terima kasih buat suami tersayang kerana menjadikan impian saya kenyataan. Hahahaha....terfikir juga, di saat masa kecederaan sebegini, begitu banyak nikmat yang Allah berikan buat saya lewat insan-insan tersayang yang memberikan sokongan buat saya terus melangkah ke akhir garisan perjuangan ini.....syukur alhamdulillah....atas segalanya...

4 comments:

Azyyati on Monday, January 24, 2011 at 8:18:00 AM GMT+8 said...

Salam Cik Am
Lamanya tak menjengah ke sini, tak sempat nak baca blog lately. banyak sangat mende nak buat. Cik Am dah submit thesis ke? Bestnyaaaaa! Saya nak pengsan jadi student dan ibu ni! kadang2 rasa macam nak quit jadi surirumah sepenuh masa pun ada... harapnya Allah permudahkan urusan kita Amin...

Epelijau on Monday, January 24, 2011 at 9:50:00 AM GMT+8 said...

salam azzyati...
Memang penatkan....nilah pengorbanan...Belum, saya belum submit lagi...skrg ni sdg siapkan sumenya sekali serentak...tu kdg2 hilang pace sekejap....all the best to you too...moga Allah permudahkan utk kita semua ye..ameen

umeboshi on Tuesday, January 25, 2011 at 2:56:00 PM GMT+8 said...

alhamdulillah am....syok kan bila apa yg kita impikan, tuptup jadi kenyataan lak. ehehhe..syukran to hubby am sbb beri sepenuh sokongan nye. take care am!

Kurma on Wednesday, February 9, 2011 at 5:21:00 PM GMT+8 said...

Barulah boleh dikatakan di sebalik kejayaan seorang wanita ada seorang lelaki ehhehe

 

Catatan Suka Duka Gembira Derita Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino